Запасите на Aurora Cannabis намаляват на фона на по-големи загуби, планове за продажба на акции и намаляване на разходите

Компанията за марихуана отчита тримесечна загуба от над 160 милиона канадски долара, казва, че ще подаде заявка за друга продажба на акции и ще смени борсите в САЩ.

Aurora Cannabis Inc. отчете още една голяма тримесечна загуба в четвъртък и обяви още намаляване на разходите, планове за продажба на акции и промени в изпълнителната власт, тъй като акциите потънаха в края на търговията.

Aurora ACB, -5,06% ACB, -4,18% отчете нетна загуба от 164,7 милиона канадски долара (135,4 милиона щатски долара), въпреки че тази цифра беше включена дълбоко в съобщението си като част от съгласуването на предпочитания от него показател, коригиран Ebitda През същото тримесечие на годината Aurora отчете загуба от 97,5 милиона C $. Компанията не предостави цифра на акция, нито брой акции.

Канадската компания за канабис отчете коригирана загуба от Ebitda от 24 милиона C $, въпреки че предлага и други цифри с други намаления на загубите си; миналата година за същия период компанията отчете коригирана загуба на Ebitda от 49,6 милиона C $. Aurora отчете нетни приходи от 58,4 милиона канадски долара спрямо 53,6 милиона канадски долара година по-рано.

Анализаторите прогнозираха средно загуба по GAAP от 36,1 милиона канадски долара, загуба с коригирана Ebitda от 8,4 милиона канадски долара и нетна печалба от 56,8 милиона канадски долара. Акциите, котирани в САЩ, паднаха с около 11% при търговията извън работно време.

„В съответствие с много от нашите връстници, тримесечието представи предизвикателства в канадския сегмент за възрастни“, заяви главният изпълнителен директор Мигел Мартин в изявление. „Това засилва значението на широко диверсифицирания бизнес модел на Aurora, който балансира вътрешните медицински, международни медицински и платформи за възрастни“,

Aurora е изпитала влакче в увеселителен парк на публичните пазари. Компанията скочи до над 10 млрд. Долара на фона на легализацията на марихуана през 2018 г. в Канада и очакванията за гигантски пазар на марихуана, но разочароващите резултати през 2019 г. изпратиха акции да паднат, докато Aurora беше  принудена да извърши обратно разделяне на акциите от 12 към 1  за да се избегне делистирането на акциите му.

Aurora разчита на намаляване на разходите и продажби на акции, за да компенсира разочароващото си финансово представяне, и обяви повече от същия четвъртък. Aurora заяви, че ще намали още 60 милиона канадски долара до 80 милиона канадски годишни разходи, в допълнение към по-ранен план за намаляване на 300 милиона канадски долара. Освен това в самото дъно на изданието си заяви, че планира да подаде заявка за програма за предлагане на пазара на стойност 300 милиона долара, като същевременно превключва листването си в САЩ от Нюйоркската фондова борса към Nasdaq.

Aurora каза също, че ще продължи да прави промени на върха, като изпълнителният председател Майкъл Сингър се оттегля от тази роля и се връща на обикновено място в борда, докато Роналд Фънк се издига до председател от водещ независим директор Aurora привлече и двама нови ръководители, фокусирани върху веригата за доставки и човешките ресурси.

Акциите на Aurora продължиха да се движат по променлив път, но са нараснали с 26,2% през изминалата година, като индексът S&P 500 SPX, + 1,22% е спечелила 44,1%. През последните две години обаче акциите са загубили повече от 90% от стойността си.