Фючърсите на Nasdaq се понижават след спада на Netflix

Фючърсите на Nasdaq се понижават след спада на Netflix

Фючърсите на борсовите индекси са с леко понижени стойности преди започването на щатската сесия, опитвайки се да се възстановят от двудневните загуби. Фючърсите на Dow Jones Industrial Average са с около 50 пункта на червено, докато фючърсите Nasdaq-100 паднаха с 0,35%, водени от резкия спад на Netflix. Фючърсите на S&P 500 също отстъпват с около 0,2%.

Индексът на волатилността Cboe, известен също като VIX или измервателят на страха на пазара, се повиши за два последователни дни, достигайки стойности над 18 пункта. Това се случва след като достигна 14-месечно дъно миналата седмица. Повишението е предпоставка за risk-off настроения на финансовите пазари.

Акциите на Netflix потънаха с около 8% в предварителната търговия, след като стрийминг гигантът съобщи данните за нови абонати, които далеч не достигнаха оценките на Уолстрийт. Компанията също така заяви, че очаква да добави само около 1 милион потребители през текущото тримесечие, след като търсенето от пандемията започна да отслабва.

Акциите на Norwegian Cruise Line Holdings се повишиха след като Goldman Sachs подобри рейтинга си. Круизната компания скочи с 2% в предварителната търговията. Това вдъхва оптимизъм в инвеститорите след подновените опасения относно нарастването на новите случаи на Covid в световен мащаб.

United Airlines спадна с 8,5% във вторник, след като превозвачът отчете петата си поредна тримесечна загуба и заяви, че бизнеса и международните пътувания все още са далеч от възстановяване. Държавният департамент обяви в това време, че ще увеличи препоръките за непътуване до 80% , като добави, че пандемията представлява „безпрецедентен риск за пътуващите“.

Компаниите продължават да обявяват тримесечни резултати и през днешния ден. Verizon и Chipotle Mexican Grill трябва да съобщят печалбите си по-късно.

Източник: https://www.varchev.com/