Приходите на Netflix достигнаха 7.16 млрд. долара през първото тримесечие

Приходите на Netflix достигнаха 7.16 млрд. долара през първото тримесечие

Вчера отново получихме редица тримесечни отчети на Уолстрийт, където резултатите на Netflix особено се откроиха.

През януари, резултатите на компания бяха положителни както при печалбата на акция, така и при получените доходи, въпреки че противно на предишните резултати, увеличението на новите абонати разочарова пазара, тъй като този път беше по-слаб от очакваното от пазарите, показвайки рязко забавяне на броя на новите клиенти.

По-конкретно:

  • Netflix получи печалба на акция от 3,75 долара при очаквани 2,97 долара на акция
  • Приходи от 7,16 милиарда долара при прогнози от 7,14 милиарда долара,
  • Броят на абонатите стана само с 3,98 милиона повече в сравнение с очакваните 6,2 милиона.

Това забавяне в ръста на броя на новите абонати е приет много зле, тъй като след затварянето на пазара Netflix спадна с 10%, въпреки че при предварителното отваряне намаленията са 8% , тъй като инвеститорите се страхуват, че развлекателният гигант не може да се справи впечатляващите цифри за растеж.

Въпреки че Netflix омаловажава тези данни, вярно е, че през последните месеци конкуренцията в този сектор е ожесточена, тъй като платформи като Disney +, HBO Max и Amazon Prime все повече привличат повече клиенти поради привлекателността на техните каталози .

Технически погледнато, през последните няколко месеца Netflix се търгува в широк страничен канал между червената и зелената лента, които действат съответно като основни нива на подкрепа и съпротива.

Ако погледнем дневната графика, можем да видим как след като се опря на 200-периодната си пълзяща средна в червено и на дългосрочната възходяща тренд линия, цената започна възходящ отскок в средната зона на този канал, генерирайки провал на канала, което показва сила в цената.

Този отскок върна акциите на Netflix към нива, близки до настоящата съпротива, въпреки че след последните резултати е възможно това движение да бъде пресечено и цената може да бъде поставена под натиск в търсене на своята тренд линия, която в момента действа като основна подкрепа.

Източник: https://admiralmarkets.com/bg